Ebe Kimdir?

Merhaba Canlar,

Sizlerle ilk buluşmamızı ebelik üzerine paylaşımla yapalım istedim.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ne göre ebe; Gebelik sırasında doğumda ve doğumdan sonra gerekli bakım ve danışmanlığı sağlamak, normal doğumları kendi sorumluluğunda yaptırmak ve yeni doğanın bakımını yapmak üzere eğitimi tescillenmiş kişidir.

Uluslararası Ebeler Konfederasyonuna göre (ICM)  göre ebe; Gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde kadının bakımını sağlayan, gerekli tavsiyelerde bulunan, doğumu kendi sorumluluğunda gerçekleştiren, yeni doğan bebeğin bakımını sağlayan, kadın ile işbirliği içinde çalışan, güvenilir, profesyonel bir sağlık çalışanıdır.

Ebe olarak 14-48 yaş arasındaki kadını destekleriz.

Ebeliği meslek gibi değil de, yaşam biçimi olarak görürüz.. Bu yüzden de ebeler her yerdedir. Kadim ebelik ve modern ebeliği beraber yürütürüz. Doğumda kendimizi siler, görünmez olmaya çalışırız. Ailenin en özel alanına girdiğimiz için bizimle rahat ederler. Güvenilir oluruz.

Bir ebe olarak, doğumun normal ve fizyolojik bir süreç olduğuna, bu sürecin bebek için ne kadar kıymetli olduğuna, doğumun bir insan hakkı meselesi olduğuna vurgu yapmak isterim. Ebe bakımı almakta her gebenin hakkı.

Doğum da, bir bakıma alem geçişidir aslında. Gelen nasıl bir yere geldiğini bilmez. Onu anlayabilmek ve desteklemek için orada tüm kalbinizle olmanız lazımdır. Bu doğum, anneliğe doğan kadın için, bu doğum, babalığa doğan erkek için, doğan aile için büyük bir deneyim.

Ayrıca doğumda başarı veya başarısızlık ta yoktur. Anda kalma vardır. Doğum şeklinden bağımsız kavuşmanın coşkusunun yaşanmasının önemine dikkat çekerim. Bu farkındalık için de kanıta dayalı uygulamalar ve bireye özel ebelik bakımının her aileye ulaşması temennisini taşırım.

Bir Ebeden Alabileceğiniz hizmetler

  1. Gebelik izlemlerinizi yaptırabilirsiniz
  2. Gebelikte karşılaşabileceğiniz durumlarla ilgili danışmanlık alabilirsiniz.
  3. Gebelikte beslenme ve egzersiz konusunda bilgi ve yardım alabilirsiniz.
  4. Doğumunuzun güvenli bir ortamda gerçekleşmesi konusunda bilgi alabilirsiniz.
  5. Doğuma hazırlık eğitimi alabilirsiniz.
  6. Doğumunuzda bir ebenin sizinle olmasını ve doğum sürecini takip etmesini isteyebilirsiniz.
  7. Loğusa desteği alabilirsiniz.
  8. Emzirme eğitimi alabilirsiniz.
  9. Bebek bakımı ve desteği alabilirsiniz.
  10. Bebek banyosu ve bebek masajı konularında bilgi ve destek alabilirsiniz.
  11. Üreme sağlığı ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar konularında danışmanlık alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir